Zuidwege, hét hotel te Zedelgem nabij Brugge en op een boogscheut van de kust!

Zowel één, twee- of driepersoonskamers behoren tot het aanbod van hotel Zuidwege te Zedelgem bij Brugge. Onze democratische prijzen en onze uitstekende service en persoonlijke ontvangst zorgen voor een unicum in de streek.

Alle prijzen zijn per kamer en per nacht, inclusief ontbijt en alle taksen:

1-persoonskamer 75-85 €
2-persoonskamer 100,00 - 120,00 €
3-persoonskamer 130,00-145,00 €

 

Half Pension maaltijd , supplement per persoon per nacht 20,00 €
Lunchpakket, supplement per persoon per nacht 12,50 €
Groepsmenu's zijn te bespreken afhankelijk van het budget van de groep vanaf ± 20 pers.


Geschiedenis van het hotel

Omdat er in de middeleeuwen een belangrijke hoofdweg doorheen de streek liep, werden er diverse herbergen gebouwd. Ook het eerste gebouw ter plaatse had dezelfde functie. Uit historische informatie blijkt dat de herberg gesitueerd was op de verbindingsweg van Antwerpen naar Caen (van Noord naar Zuid). Daarom kreeg de zaak ook de naam “ Zuidwege”: weg naar het Zuiden.

Door de toenemende industrialisering en het drukkere transport nam het aantal vrachtwagens steeds toe. Daar speelde men op in om wat kamers ter beschikking te stellen voor de chauffeurs met minimaal comfort (wastafel op de kamer, toilet en douchekamer gemeenschappelijk op de gang).

Na verloop van tijd, rond 1980, werd er  een stuk grond bijgekocht van de buren en een nieuw hotel gebouwd tegen de achtermuur van de taverne. Dit modern ingerichte hotel beschikte over 16 kamers, allen met private badkamer en een afzonderlijk ingang met receptie en ontbijtzaal.

Overname

De toenmalige uitbaters stopten in 1997 hun activiteit wegens gezondheidsredenen en verkochten het hotel zodat wij uiteindelijk onze droom konden waarmaken: een eigen hotel! Enkele jaren later werd de grote dubbele garage omgebouwd tot vier eenpersoonskamers. Door het stijgende aantal zakenmensen die zich verplaatsen en een groeiende vraag naar eenpersoonskamers, was dit een goede oplossing.

Ondertussen werden tien kamers volledig uitgebroken en vernieuwd, gemoderniseerd met nieuwe geluidsisolerende materialen die ook onderhoudsvriendelijk en brandvrij zijn. Het merendeel van de kamers zijn dan ook rookvrij. Airco op de twee- en driepersoonskamers is standaard en op alle kamers is er Wifi voorzien.

Kies voor een hotel te Zedelgem met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en contacteer Zuidwege voor info of reservatie!

Back to Top